sábado, 3 de noviembre de 2018

NOTES ORGONOMIQUES-VIATGE CREIXELL/BALAGUER

En estos últimos días hemos pasado de unas temperaturas de pleno verano a un descenso marcado del termómetro que nos ha situado de repente en el invierno. Con este cambio tan brusco no hemos tenido tenido tiempo de adaptarnos paulatinamente de una situación a otra, algo muy diferente de lo que vivimos en nuestro viaje desde la FWR en Creixell a la Agrobotiga Josep Pàmies en Balaguer.

Durante nuestro viaje en coche pasamos a través de ocho comarcas catalanas y nos permitió ir adaptándonos a los diversos cambios del paisaje y a los diferentes estados emocionales  de la atmósfera y a los personales.

Queremos compartir con vosotros/as esta experiencia.




FUNDACIÓ WILHELM REICH
Notes orgonómiques en el  viatge  des de  la Fundació Wilhelm Reich en Creixell a l’Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer.
20/ 21.10.18


ALT EMPORDÀ

Sobre les 12:10 sortim de la  FWR .Dor 3. Núvols poc formats, sense brisa, cel blanquinós.


GARROTXA

La T.M comença a anotar les observacions: 12:25h, índex de DOR 2. I em passa els folis i bolígraf per a que jo vagi continuant les anotacions.

-Estat emocional subjectiu: dol per l’absència de l’E.M. El Dr. Frigola refredat i amb l’esforç de conduir. La T.M i l’A.M volem conèixer per quines comarques passarem per l’Eix transversal fins a la Noguera.

-Estat emocional de l’atmosfera: núvols, trist. Estat de tensió/carga, com expectant. Son les 12:30, ara surt el sol per el Sud-oest, cap a l’Oest més clarejat.
Anem direcció els Túnels de Bracons. Hem passat Olot, a la nostra dreta el Puigsacalm, son les 12:45


OSONA

Entrem a la comarca d’Osona a l’interior dels Túnels de Bracons, son les 12:55h; en sortir del túnel sol, cel blau alguns núvols.

El paisatge ha canviat, més roques no tant verd. Anem par l’autovia Vic-Ripoll. Agafem la C-25 Lleida-Manresa.

BAGES

Indicació D.O Pla de Bages. Des de la carretera veiem la plana i molt pins. Extensions planeres. Cel: alguns núvols prims  cap al Nord darrera de les muntanyes , inici de núvols de càrrega. Colines de pins. Vaques pasturant ,una alletant al seu vedell.

Anem parlant, el Dr. Frigola ens parla sobre Esteve Albert que, va inventar la Flama del Canigó i el pessebres vivents.

Va conduint i ens va parlant sobre les comarques, sobre les civilitzacions antigues i com l’Esteve Albert deia que el llatí venia del català perquè en català les paraules eren més onomatopeies: mà-manus, pa-panis, ca-canis...que Colom era de l’Empordà i que Palos era la traducció al castellà de Pals.


SOLSONÉS

Veiem cap al Sud-oest les muntanyes de Montserrat, a la dreta tenim la muntanya de sal.

Parlem sobre Leonardo que havia estat a Montserrat i com les muntanyes del paisatge de fons de la Gioconda son el seus turons.

Hem baixat i ara estem planers. Camps de cultiu preparats, terra vermellosa. St. Joan de Vilatorrada. Pins, terra vermella, pedres grises. Busquem un lloc per menjar. El Dr. comenta que esta tot molt “desangelat”. Poble del Castellar.


SEGARRA

Sortim a Aguilar de Segarra- Fonollosa. Aparquem!!! Reprenem el viatge. Molins de vent . Calaf. Recordem els gegants/molins del Quixot i la T.M comenta que tenen alguna cosa futurista com de Star Trek.

Hem dinat rodejats de farigola i romaní, el camí encara conservava l’ humitat de les pluges d’aquests dies.

El paisatge ara es més sec, alzines. Cap al Nord els núvols ( cúmuls) van creixent. Anem pujant , la carretera es va enlairant.

15:15h. Nord: DOR 1, Sud-oest DOR 2, cap a l’Oest i ha més pol·lució. Terra color blanc. Un poble  esglaonat que es vol enlairar cap a la muntanya. Plaques d’energia solar. Cervera. 15:25h. ens incorporem a la A2.


URGELL

Ens preparem per a sortir passat Tàrrega, sortida 504 i agafar la C-53. Una plana molt extensa, cultius d’ametllers. Anglesola. Cultius de blat de moro, cultius verds, pomers. El Dr. ens comenta sobre el tres Urgells i les capitals de cadascú.

Alt Urgell amb la Seu d’Urgell, Baix Urgell amb Tàrrega, Urgell Mitjà amb Ponts i Oliana. 15:45 anem cap a Balaguer capital de la Noguera.

 Camps de fruiters, blat de moro. La Fuliola. Pobles que han crescut a cada cantó del carrer. Regadius del Segre. D.O Costers del Segre.


LA NOGUERA

Granges de porcs, lluny una filera de pollancres, son com una invitació a passejar pel camí que segurament deuen vorejar.

Parem a posar benzina; ens diu la noia de la benzinera que al matí hi havia molta boira, ara fa calor 24º son les 16:00.

Arribem a Balaguer, passem el Segre. Continuem; esquerra i la primera a la dreta, passem sota el pont. C-12 i arribem. Pàmies agrobotiga.

Son les 16:15.

Arribem al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes amb un claustre del s. XII.
Llegim una inscripció en llatí al menjador del monjos que diu: “ Potabis eos aqua contradictionis”.




“Fes li beure l’aigua de les contradiccions.”

El Monestir el va començar l’Ermengol VII d’Urgell, que va morir jove i no el va poder acabar; hi queda només el claustre del s. XII .




L’atmosfera es de pau monàstica . Passegem pels jardins  , ens envolta el so de l’aigua i la visió de les vinyes. Sopem a la vora del claustre. Hem sopat molt bé i amb vi blanc del Monestir. Fem una mica de tertúlia abans d’anar a dormir i preparem els últims detalls per a la nostra presentació per el dia següent.

Al matí quan ens aixequem el temps es assolellat i sense boira però, mirant cap a Balaguer direcció Sud  el paisatge esta cobert de boira, sense quasi visibilitat. Agafem la carretera i de camí a Balaguer cada vegada més ens endinsem dins la boira,que ens acompanyarà tot el dia.

Índex de Dor a Balaguer 6. Es nota certa toxicitat a l’atmosfera. A la tarda ja  s’ aixecat la boira però sense deixar-nos del tot. Dinem a fora .

Ara hi ha una mica de brisa. Índex de Dor  3. Aprofitem  a fer el grup final a fora, a l'aire lliure, al costat del vivers de plantes.





Tornem cap a Creixell . la Lluna plena, a la nostra dreta, ens acompanya durant el viatge. La T.M ha conduit la meitat del camí de tornada.


21:00 arriben a la FWR. 


(Fotos: T.M )





FUNDACIÓN WILHELM REICH
Notas orgonómicas en el  viaje  desde  la FWR en Creixell al Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer.
 20/21.10.18


ALT EMPORDÀ

Sobre les 12:10 salimos de la  FWR .Dor 3. Nubes poco formadas, sin brisa, cielo blanquinoso.


GARROTXA

T.M empieza a anotar las observaciones: 12:25h, índice de DOR 2. Y me pasa los folios y el bolígrafo para que yo vaya continuando las anotaciones.

-Estado emocional subjetivo: duelo por la ausencia de E.M. El Dr. Frigola resfriado y con el esfuerzo de conducir. T.M y A.M queremos conocer por que comarcas pasaremos en el Eje Transversal hasta la Noguera.

-Estado emocional de la atmosfera: nubes, triste. Estado de tensión/carga, como expectante. Son les 12:30, ahora sale el sol por  el Sur-oeste, hacia el Oeste más clareado.

Vamos en dirección a los Túneles de Bracons. Hemos pasado Olot, a nuestra derecha el Puigsacalm. Son las 12:45

OSONA

Entramos en la comarca de Osona en el interior de los Túneles de Bracons, son las 12:55; al salir del túnel sol, cielo azul y algunas nubes.

El paisaje ha cambiado, más rocas no tan verde. Vamos por la autovía Vic-Ripoll. Cogemos la C-25 Lleida-Manresa.

BAGES

Indicación D.O Pla de Bages. Desde la carretera vemos el llano y muchos pinos. Extensiones planas. Cielo: algunas nubes delgadas hacia el Norte detrás de las montañas, inicio de nubes de carga. Colinas de pinos. Vacas pastando, una amamantando a su ternero.

Vamos hablando, el Dr. Frigola nos habla sobre Esteve Albert que inventó la Flama del Canigó y los belenes vivientes
.
Va conduciendo y nos va comentado sobre las comarcas y las civilizaciones antiguas i como Esteve Albert decía que el latín venia del catalán porque en catalán las palabras eran más onomatopeyas: mà-manus, pa-panis, ca-canis...; que Colón era de L’Empordà y que Palos era la traducción al castellano de Pals.

SOLSONÉS

Vemos hacia el Sur-oeste las montañas de Montserrat, a la derecha tenemos la Montaña de  Sal.

Hablamos sobre Leonardo que había estado en Montserrat y como las montañas del paisaje de fondo de la Gioconda eran sus cimas.

Hemos bajado y ahora estamos en el llano. Campos de cultivo preparados, tierra rojiza. St. Joan de Vilatorrada. Pinos, tierra roja, piedras grises. Buscamos un lugar para comer. El Dr. comenta que esta todo muy “desangelado”. Pueblo del Castellar.

SEGARRA

Salimos en Aguilar de Segarra-Fonollosa. ¡Aparcamos!

Retomamos el viaje. Molinos de viento. Calaf. Recordamos los gigantes/molinos del Quijote y T.M comenta que tiene alguna cosa futurista como de Star Trek.

Hemos comido rodeados de tomillo y romero, el camino todavía conservaba la humedad de las lluvias de estos días.

El paisaje ahora es mas seco, encinas. Hacia el Norte las nubes (cúmulos) van creciendo. Vamos subiendo, la carretera se va elevando.

15:15h. Norte: DOR 1, Sur-oeste DOR 2, hacia el Oeste i hay más polución.  Tierra de color blanco. Un pueblo escalonado que quiere elevarse hacia la cima de la montaña. Placas de energía solar. Cervera. 15:25h. nos incorporamos a la A2.

URGELL

Nos preparamos para salir pasado Tárrega, salida 504 y coger la C-53. Una llanura muy extensa, cultivos de almendros. Anglesola. Cultivos de maíz, cultivos verdes, manzanos. El Dr. nos comenta sobre las tres Urgells y la capital de cada una.

Alt Urgell con la Seu d’Urgell, Baix Urgell con Tàrrega, Urgell Mitjà con Ponts y Oliana. 15:45 vamos hacia Balaguer capital de la Noguera.

Campos de arboles frutales, maíz. La Fuliola. Pueblos que han crecido a cada lado de la calle. Regadíos del Segre. D.O Costers del Segre.

LA NOGUERA

Granjas de cerdos, a lo lejos una hilera de chopos, son como una invitación a pasear por el camino que seguramente deben bordear.

Paramos a poner gasolina; nos dice la chica de la gasolinera que por la mañana había mucha niebla, ahora hace calor 24º son las 16:00.

Llegamos a Balaguer, pasamos el Segre. Continuamos; izquierda y la primera a la derecha, pasamos bajo el puente. C-12 y llegamos. Pàmies Agrobotiga.

Son la 16:15h.

Llegamos al Monasterio de Santa María de Bellpuig de las Avellanas con un claustro del sg.XII.
Leemos una inscripción en latín en el comedor de los monjes que dice: “Potabis eos aqua contradictionis”.

“Hazle beber el agua de las contradicciones”

El Monasterio lo empezó Armengol VII de Urgell, que murió joven y no lo pudo acabar, queda únicamente el claustro del sg.XII.

La atmosfera es de paz monástica. Paseamos por los jardines, nos envuelve el sonido del agua y la visión de las viñas. Cenamos junto al claustro. Hemos cenado muy bien y con vino blanco del Monasterio. Hacemos un poco de tertulia antes de ir a dormir y preparamos los últimos detalles para nuestra presentación para el día siguiente.

Por la mañana nos levantamos y el tiempo es soleado y sin niebla pero, mirando hacia Balaguer dirección Sur el paisaje esta cubierto de niebla, casi sin visibilidad. Cogemos la carretera y de camino hacia Balaguer cada vez no adentramos más en la niebla

Índice de Dor en Balaguer 6. Se nota cierta toxicidad en la atmósfera. Por la tarde ya se ha levantado la niebla pero sin dejarnos del todo, Comemos a fuera. Ahora hay un poco de brisa.         

Índice de Dor  3. Aprovechamos para hacer el grupo final afuera, al aire libre, al lado de los viveros de plantas.

Volvemos hacia  Creixell. A nuestra derecha la luna, casi llena, nos acompaña durante el viaje. T.M ha conducido la mitad del camino de vuelta.

21:00 llegamos a la FWR.








No hay comentarios: